Wie doet mee?

 

De Leersafari is bedacht door Ank Dierckx, Hans de Zwart, Marcel de Leeuwe. Op deze pagina vindt u de deelnemers. De coaches dit jaar zijn:

Leer-Safari-coaches-2016
V.l.n.r: Marcel de Leeuwe, Luuk Terbeek en Siema Ramdas


Marcel de Leeuwe

Marcel2013_100x100.jpgMarcel kijkt al 20 jaar met een onderwijskundig kritische blik naar e-Learning. Hij gelooft in het ontwerpen van krachtige leerervaringen en heeft bij e-Learning bedrijven en educatieve uitgeverijen veel ervaring opgedaan en veel slechte/zielloze e-Learning gezien. Hij gelooft dat het anders kan en moet! Sinds 7 jaar werkt hij als onafhankelijk e-Learning adviseur en trainer (zie www.leerbeleving.nl). De Leeuwe heeft samen met Hans de Zwart en Job Bilsen al vaak over DIY Learning of zelfgeorganiseerd leren geschreven en op nationale en internationale congressen workshops verzorgd over deze manier van leren.

Hij deelt zijn kennis en ervaring graag op verschillende manieren: o.a. als redacteur van e-Learning.nl en als hoofddocent van twee e-Learning opleidingen: de Fontys post hbo-opleiding e-Learning en de SBO Opleiding Onderwijskundig e-Learning Ontwerper. Wil je wat energie losmaken dan kun je beginnen over concerten van Springsteen, goede films (zoals The Big Lebowski) en wijn drinken in het Retiropark in Madrid.  Vorig jaar verscheen het boek ‘Social learning en leren met social media‘ dat Wilfred Rubens en Marcel de Leeuwe hebben geschreven.


Luuk Terbeek

luuk100Succes is journey not a destination.

Ik verheug erop om op 19 april een stukje samen te reizen. Mijn reis heeft als thema ‘Never ending Blending’

‘De mensen die je bij blijven, zijn de mensen die met passie iets kunnen overbrengen. Als je wilt laten zien hoe gepassioneerd je bent voor jouw onderwerp ben je het aan jouw lerenden verplicht elk denkbaar middel hiervoor in te zetten’.

Dit hoorde ik laatst iemand zeggen die al veel langer onderweg was dan de meesten om hem heen. In zijn denken was hij de friste van ons allemaal, erg leerzaam.

Samen met docenten en onderzoekers zet ik Blended Learning binnen en buiten de Vrije Universiteit Amsterdam op de kaart en onderzoek ik de effectiviteit ervan. Wat het volgende LMS op de VU wordt zeg ik lekker (nog) niet, gelukkig helpen studenten en docenten ons de juiste keuzes maken.

Voor e-Learning, serious games, Leermanagement systemen (LMS), social learning, kennismanagement en het bijzonder Blended Learning mag je mij ’s nachts wakker maken, zeker als je er iets meer over wilt weten maar liever nog als je er iets zinnigs over te melden hebt.

Met deze thema’s help ik ook mijn klanten vanuit mijn training -en adviesbureau De Kennistuin, waarmee ik de zakelijke markt, overheid en zorg bedien.

Tot 19 april!

Luuk Terbeek

https://nl.linkedin.com/in/luukterbeek

https://twitter.com/Luuk_Terbeek


Ank Dierckx

Dierckx_Ank.jpgOpleiden en ontwikkelen: daar ligt het hart van Ank. Al vanaf haar studietijd ontwikkelt Ank opleidingen die naadloos aansluiten bij de behoefte in het werkveld. Zij merkt dat traditionele structuren voor opleiden noodzakelijk en nuttig zijn. Maar dat ze in veel gevallen ook verlammend kunnen werken. Voor de lerende, maar ook voor de opleiders en leraren zelf.  Een nieuwe aanpak, buiten de gebaande paden gaan, dat werkt verfrissend voor iedereen.

Ank Dierckx ontwikkelt al ruim 20 jaar opleidingen namens het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid op basis van de wensen uit bedrijfsleven, zorg en onderwijs. Zij is een van de geestelijke vaders/moeders van Next Learning. Altijd in voor wijn, bijzonder eten, Cadaques (Noord-Spanje/Dali) en mooie musea in Nederland.


Siema Ramdas

linkedinpicHallo! Ik ben Siema Ramdas, werkzaam als docentopleider en trainer bij de Vrije Universiteit Amsterdam. Als docent en trainer heb ik zowel in het bedrijfsleven als in het voortgezet en hoger onderwijs gewerkt. Verder doe ik op onderzoek op het gebied van diversiteit in het hoger onderwijs, en word ik enthousiast van alles wat met literatuur, sushi, en onderwijsinnovatie te maken heeft!


Niels van Toor

niels2Hoi, mijn naam is Niels van Toor en ik ben werkzaam bij Teleperformance als Training Specialist.

Innoveren op gebied van leren is één van de missies die ik in deze rol heb. Ik ben super nieuwsgierig naar wat de dag gaat brengen en laat mij graag inspireren!


Hannes Hidding

hannesWie ben ik: Hannes Hidding en ben 56 jaar.

Een ras echte Drent en woon in het mooie dorpje Dalen.

Werk bij het Kadaster als Sr. Topograaf bij de afdeling Geo-Informatie (Voorheen; Topografische Dienst).

We werken continue de Topografische kaarten bij van Nederland (BRT = Basis Registratie Topografie). Als rol naast mijn normale werk heb ik de taak van Docent coördinator, Toets constructeur en Vakdocent.

17 jaar productie gedaan, daarna 7 jaar teamleider (incl. nieuwe Topografen opleiden)

Nu dus bijna fulltime bezig met opleiding, toetsing en het coachen/begeleiden van (nieuwe) medewerkers binnen het vakgebied. Opleiden doe ik dus al vanaf 2000 en ik moet zeggen dat er in de afgelopen jaren qua manier van opleiden heel wat is veranderd.

Naast mijn werk ben ik actief volleyballer en bestuurlijk actief.

In de zomervakantie gaan we meestal 3 a 4 weken naar het Luganomeer in Italië, om samen met mijn vrouw, 3  kinderen (al dan niet met aanhang) te watersporten.

Kan slecht stil zitten, dus ben altijd wel ergens mee bezig….


Jolien Wessels

JolienIk ben een enthousiaste onderwijskundige, nieuwsgierig en dol op pionieren. Graag ontdek ik, samen met anderen, hoe je kunt profiteren van de vele mogelijkheden van ‘nieuwe leervormen’. Ik vind het belangrijk dat het leren zoveel mogelijk verbonden is met de praktijk, inspireert, boeit én verder helpt. En heb je de regie zelf in handen? Dan wordt het leren steeds betekenisvoller en leuker. Deelname aan de leersafari lijkt mij dus een ideale manier om het Next Learning Event te ervaren.

Resultaatgericht | Enthousiast | Betrokken | Kennisdeler | Verbinder

Tot dinsdag!

Groeten,

Jolien Wessels


 

Jessica Knopper

IJessicak ben een actiegericht, pragmatisch, vindingrijk en realistisch persoon. Ik kies bij voorkeur de meest efficiënte weg om mijn doel te behalen en een lastige situatie kan voor mij niet lastig genoeg zijn.

Ik heb veel energie, ben veelzijdig en werk snel. Ik ben spontaan en hou van het werken met mensen.

Nieuwsgierig geworden wie ik ben of eens verder praten?

Mocht je mij zoeken? Ik ben Jessica Knopper, 38 jaar, getrouwd en moeder van twee puberkinderen. Ik ben opgegroeid in een gezin met vijf dochters en daaruit heb ik gedestilleerd om uniek te zijn om wie ik ben.

Ik hou ervan om andere uit te dagen en hun kennis naar boven te laten komen. Ik vertel niets nieuws, maar haal verborgen kennis tevoorschijn.

Elke dag opnieuw is een kans om te leren.

Privé ben ik graag buiten met de hond en zijn wij actief in de fietscross. Zowel bestuurlijk als op de baan. Tevens zijn wij graag aan het moderne schatzoeken (geocaching). Dus uitdagingen ga ik graag aan.

Ik zie jullie graag op het congres!

Met vriendelijke groet,

Jessica Knopper
Opleidingsadviseur PO&O
Projectleider Kwaliteitsimpuls